Ik ben Guido van Gelderen. In 2011 ben ik gestart met de 2-jarige deeltijdopleiding voor Vakfotograaf bij de Fotovakschool in Amsterdam. Het is een opleiding die alle facetten van de vakfotograaf in verschillende modules behandeld. In de loop van de opleiding ben ik mij steeds meer gaan realiseren dat ik mij het beste thuis voel bij het maken van documentaires en het vastleggen van evenementen. De opleiding eindigt met een eindexamen waar ik een een fotoserie met bijbehorend achtergrond verhaal moest presenteren. En dat werd een documentaire over trikers.

3 jaar geleden kocht mijn vrouw Agneta de Hartog een trike. Dat was nogal een verandering in het gezinsleven en via haar kwam ik dan ook in contact met een voor mij nog onbekende wereld. Agneta is al snel betrokken geraakt bij een aantal liefdadigheids instellingen zoals Stichting Opkikker en BACA, trikerbijeenkomsten (oa. 3Wheels) en vele toerritten die jaarlijks worden georganiseerd. Hoewel ik daar zelf niet aan deelnam heb ik natuurlijk wel veel over al haar positieve ervaringen gehoord. Toch ging het niet altijd zoals gewenst.
Bij veel van de liefdadigheidsacties, samenkomsten en toerritten wordt samengewerkt met een of meer motorclubs. En daar is de laatste tijd veel onrust door ontstaan. Omdat de bijeenkomsten met motorfietsen al snel geassocieerd worden met het negatieve beeld van motorclubs als Hells Angels en Satudara is het de laatste tijd al een aantal keer voorgekomen dat vergunningen voor bijeenkomsten niet worden verleend of zelfs naderhand worden ingetrokken. Zo is onlangs nog een fondsen wervingsdag van Kika grotendeels mislukt omdat de vergunning kort voor de dag werd ingetrokken omdat er veel onrust was ontstaan binnen de gemeente.

Helaas wordt dus de problematiek met slechts enkele motorclubs gereflecteerd op de trikersgemeenschap. En dat is
mijns inziens onterecht. Ik besloot daarom om als eindexamen een documentaire te maken die het echte beeld laten zien van de trikers in Nederland. Ik ben daarom tijdens Super Opkikkerdagen en het Gelders Trike Treffen opgetrokken met de trikers om dit echte beeld van vriendelijke, sociale en heel gezellige mensen vast te leggen.
Uit alle foto’s die ik heb gemaakt heb ik een serie van 12 foto’s samengesteld die enerzijds het plezier in het rijden met de trike en anderzijds de sociale betrokkenheid van de trikers laten zien. De serie is bij het eindexamen op 6 juli goed beoordeeld en afgelopen 21 september is het diploma Vakfotograaf uitgereikt. Nu kon ik zelf niet bij de uitreiking zijn omdat ik mijzelf al als PR fotograaf bij de Stichting opkikker had aangemeld voor het speciale Geef En Neem het Er Van weekend. En raad eens wie daar ook aan deelnamen? Trikers natuurlijk!

Ik wil hierbij ook alle medewerkende trikers bedanken, Arie, Rob, Perry, Agneta, Arend, Jan, Henry, Ton, en alle anderen die ik vergeten ben.

Tot ziens.

Guido www.ivorentoren.eu
     

Voorwaarden voor het bestellen en dragen van een ruglogo

Om "misbruik" te voorkomen kan je pas een ruglogo bestellen als je lid bent van 3Wheels. Mocht je later besluiten om je lidmaatschap op te zeggen dan kun je besluiten je ruglogo in te leveren. Je krijgt voor het ingeleverde ruglogo dan € 20,- van ons terug.

Om terug te komen op het ruglogo, we hadden het allemaal mooi geregeld, totdat we een mailtje kregen van de MC waar destijds de laatste dingen mee besproken zijn. We zijn weer bijna terug bij af, dat wil zeggen dat we het ruglogo alleen maar op trike-evenementen mogen dragen.

Geen toestemming:

Motorbeurzen zoals

- Rosmalen
- Utrecht

Combinatie van Bike en trike treffens

- Harleydagen
- All American Wheels

Wel toestemming:

- All3wheels
- Trike-treffens
- Trike-toertochten
- Buiten Nederland
(b.v. Engeland, België,
Duitsland enz.)
Het borstlogo, is wel toegestaan maar moet aan de linkerzijde op de borst (hart) gedragen worden. Het is jammer dat het zo moet, maar om geen moeilijkheden te krijgen als club gaan wij er vanuit dat er met bovenstaande regels rekening gehouden wordt.

De jassen met het logo op de rug geborduurd geven geen problemen. Deze kunnen overal gedragen worden.

 

 Trike verjaardag kalender

Sexy dames op trikes voor het goede doel

Af en toe organiseert Trikeclub 3Wheels een ludieke actie om geld op te halen voor Stichting Opkikker, een organisatie die langdurig zieke kinderen een leuke dag bezorgt. Voor de actie van dit jaar is een groep aantrekkelijke dames gevraagd om te poseren op een trike verjaardagskalender. Alle winst die met de verkoop van de kalender wordt opgehaald, gaat regelrecht naar het goede doel.


De makers van de kalender zijn blij met het resultaat. “Het is een veelzijdige kalender geworden met op iedere pagina weer een heel andere sfeer,” aldus Renincy Sommers en Erwin, twee van de organisatoren achter dit project, “dat was niet mogelijk geweest zonder alle partijen die vrijwillig hebben meegewerkt.” De lijst van vrijwilligers liegt er inderdaad niet om. Verschillende trikerijders stelden hun trike ter beschikking voor de shoot, waar meerdere fotografen in de winkel van Bos´s Trikes zorgden voor indrukwekkende shots van zowel de trikes als van appetijtelijke pin-ups, een zeemeermin, sexy gangsters, prachtige bruiden en vele andere typetjes. Verder hebben ook onder andere een personal stylist, bruidsmodezaak, een team van vormgevers en zelfs een FHM buurmeisje hun stempel gedrukt op het resultaat. De laatste pagina van de kalender bevat een foto overzicht met foto´s van achter de schermen.

De kalenders zijn te koop via onderstaande verkooppunten of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het gaat om verjaardagskalenders, die dus meerdere jaren te gebruiken zijn. De prijs is €15,- per stuk, waarvan de winst naar Stichting Opkikker gaat.

Verkooppunten:

Trike Centrum Vinkeveen - Constructieweg 23a, 3641 SB Mijdrecht
Walinga Trikes - Beuckenswijkstraat 50, 8565 HH Sondel
Perry van Brunschot in Ede - via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Koop nu een trike kalender en steun een goed doel

Wilt u ook bij 3Wheels adverteren? Klik in het hoofdmenu op "Adverteren" voor meer informatie.
Hier vindt u ook een compleet overzicht van al onze adverteerders.

Ga naar boven